FinTech Lawyers Network officieel gepresenteerd op Money20/20 Europe

Author info

Op woensdag 28 juni 2017 is het pan-Europese advocatennetwerk FinTech Lawyers Network (FLN) officieel gepresenteerd tijdens Money20/20 Europe, het grootste FinTech evenement van Europa.

Dit gebeurde door de vier oprichters: Edwin Jacobs van time.lex, Benjamin May van Aramis, Frank Müller van Aderhold en Arno Voerman van Van Doorne.

Achtergrond

De ontwikkelingen in het FinTech vakgebied gaan zeer snel. Maar ondanks het feit dat er steeds meer uniforme Europese wetgeving is binnen de FinTech sector, zijn er nog steeds veel verschillen in de nationale wetgevingen. Internationale organisaties die de Europese markt willen betreden zijn vaak niet op de hoogte van deze juridische valkuilen.

Om op transnationaal niveau succes te hebben, moeten deze organisaties bijvoorbeeld niet alleen compliant zijn met de verschillende AML-wetgevingen tegen witwassen (zoals met betrekking tot KYC en KYB) maar ook met de (inter)nationale juridische regelgeving rondom PSD2, EMD2, PAD en andere verordeningen zoals de GDPR.

De praktijk wijst uit dat bij dergelijke complexe uitdagingen alleen een oplossing kan worden geboden door een nauwe samenwerking tussen zeer gespecialiseerde advocaten.

FinTech Lawyers Network

Dit was ook de ervaring van FinTech advocaten Edwin Jacobs, Benjamin May, Frank Müller en Arno Voerman, die in het verleden al veel gelijktijdig hebben samengewerkt in opdracht van zowel start-ups als internationale organisaties. Daarom hebben deze vier advocaten hun kennis en ervaring gebundeld in een nieuw advocatennetwerk: het FinTech Lawyers Network (FLN).

Dit netwerk omvat alleen de beste gespecialiseerde experts binnen een bepaald land: ambitieus, deskundig, en met een uitgebreid netwerk binnen de regelgevende autoriteit. De leden van het FinTech Lawyers Network zijn zeer gespecialiseerd in FinTech en werken op hoog niveau samen.

Op Money20/20 Europe is dit advocatennetwerk gepresenteerd. Op dit evenement gaven de oprichters first-hand informatie over internationale uitdagingen en de dagelijkse business van hun opdrachtgevers – en hoe het FinTech Lawyers Network daarin een oplossing kan bieden.

Meer informatie?

Meer informatie over wat het FinTech Lawyers Network voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact op met time.lex.